ROUND UP: NOIEMBRIE 2020

Pentru mine, toamna e anotimpul magic. E ceva în aerul de toamnă care mă inspiră. Îmi place sentimentul că ușor, ușor, lucrurile se potolesc, winter is coming, totul încetinește, începe munca cu tine mai degrabă. Îmi plac culorile, aerul crisp, ceața, frunzele din copaci și de pe jos, chiar și hainele în nonculori pe care le scoatem majoritatea la purtare. Și faptul că acum văd cum se așterne peste pădure, direct de pe terasă, e ceva despre care scriu frecvent în aplicația de gratitude. Dacă te interesează, se numește Presently și o folosesc din ianuarie. Am devenit recunoscătoare că pot fi recunoscătoare. După un timp, mintea vede mai ușor lucrurile pentru care poți fi recunoscător, le găsește imediat. E un exercițiu bun să count your blessings, mai ales când ești anxios sau ai un moment mai prost.

Singura provocare rămâne, an de an, că o dată cu soarele apune și energia mea. Sunt mai ceva ca găinile. Însă am învățat să văd beneficiile, pentru că, deși nu mai sunt productivă după o anumită oră, folosesc timpul ăsta pentru alte lucruri. De obicei, citesc. Sau scriu sau gătesc sau desenez pentru mine.

S-au împlinit mai bine de trei luni de când mi-am mutat viața din București în Brașov. Îmi doream să fac pasul ăsta de câțiva ani deja și l-am făcut în plină pandemie, pentru că acum s-au aliniat planetele. Și deși mutarea era pe lista cu „chestii de făcut în viitor”, am luat decizia subit și într-o lună începeam deja să ducem prima tranșă de lucruri. Brașovul are un vibe mai pe sufletul meu și mutarea a venit la pachet cu sentimentul că aș fi în vacanță, cu unele zile în care îmi permit să dorm la prânz, cu o liniște foarte bine-venită. E o gură de aer proaspăt. A fost un act de curaj, da. Și îmi place să văd munții de pe terasă în fiecare dimineață și să-mi beau cafeaua mindless. Și am vrut să fiu mai aproape de natură. E uimitor că ies dimineața, în jumătate de oră intru în pădure, după-masa sunt acasă din nou. Apartamentul a început să prindă contur. Nu sunt fan spălat vase, dar îmi place foarte mult că avem o fereastră chiar în fața chiuvetei de la bucătărie. La baie nu am apucat să luăm oglindă și stăm fără de 3 luni. E ok.

Noiembrie a venit cu un boost de inspirație și am modificat iar logo-ul. Ce știu sigur e că logo-ul ăsta este unul fluid, mereu altul. Dar ideea de bază rămâne aceeași: e cu o pisică (Majestic Flying Cat). Altfel, zilele curg, cu o rutină care-mi priește, cu cafea, drăgălit pisicile, gătit și bifat cât mai mult din task-urile zilei cât am lumină naturală. Cina o luăm la măsuța de cafea și ne uităm la 1-2 episoade pe Netflix. Abia luna asta am văzut Rick and Morty (nu știu de ce nu m-am uitat mai devreme, I love it!), și recent am început Trailer Park Boys, care e delicios. Plus documentarul The Disappearance of Madeleine McCann și The Queen’s Gambit. Îmi place mult Anya Taylor-Joy, so I made one quick sketch

Dintre micile bucurii din ultima vreme vreau să menționez cartea de poezii „Fata Arbore”, scrisă de Raluca Țincă și ilustrată de Alexandra Radu, calendarul personalizabil (cu stickere ♥) de la Urban Tale, colecția de Crăciun de la Yves Rocher și căsuța lor pentru păsări, în care eu am ascuns niște post-it-uri momentan și ilustrația Biancăi cu planetele. Plus multe cărți ilustrate de Oliver Jeffers ♥, the lovely How To Make Friends With a Ghost de Rebecca Green și Muna & iepurașul de pe lună, de Camille Whitcher. ♥

Lucrez la mai multe proiecte în paralel și sper ca luna viitoare să pot arăta aici o parte din ele, sau măcar snippets, pentru că, de fapt, cam asta era toată ideea acestui tip de postare. De asta am și denumit-o Round Up, pentru că vrut să fac un rezumat lunar într-un singur articol pe blog. Până atunci, merită să menționez aici primul live din istoria Papurr Project, în care am povestit despre albumul Primul meu an și o discuție cu Iulia de la NutriFitUp, o tipă minunată, dedicată stilului de viață sănătos și împreună cu care am avut bucuria de a lucra la cartea Eroii din farfurie.

Până data viitoare, la mulți ani sărbătoriților de astăzi și la mulți ani de ziua României!

Yours,

Ioana

Lasă un comentariu