SPRING IS COMING!

Deja beau a doua cafea pe ziua asta și mă bucur de soarele care a binevoit să ne binecuvânteze cu prezența, pentru că în felul ăsta cineva ca mine (care nu știe a folosi cum trebuie aparatul foto) poate scoate niște poze decente, luminoase și clare fără prea mult efort. Și motivul pentru care m-am așezat acum la birou și scriu aici este ca să scot în lume câteva cartoline primăvăratice la care am lucrat 😀 Tare dragi îmi sunt și-aș vrea să spun că am lucrat la o colecție (ar suna mai fancy), dar având în vedere că sunt 3 la număr, ne rezumăm doar la cartoline. Cartoline le spun felicitărilor simple, tip carte poștală, format care-mi place mie mult mai mult decât cel clasic, care se deschide.

Citeste mai mult

VALENTINE’S DAY FREEBIE

Mi-am dorit foarte mult ca rubrica de Freebies de pe blog să nu mai fie pustie, așa că m-am mobilizat și am hotărât să o inaugurez cu două ilustrații pisicești pentru Valentine’s Day, pe care le poți descărca în laptop, printa și oferi. Vedeta este Majestic Flying Cat (a cărui față o vezi și-n logo), un motan alb, gras, cu aripi și coroană. Activitatea principală este vânatul de bobițe, dar uneori mai zumzăie și-mprăștie iubire din zbor 🙂

Citeste mai mult

LOVE IS IN THE AIR

Așa cum spuneam, am lucrat la două modele de cartoline pentru Sărbătorile care vin năvală peste noi, iar astăzi le scot în lume, ieeei! 🙂 Le-am vrut cute și colorate, iar în una dintre ele apare și flapper-ița brunetă din sketchbook, căci mi-e tare dragă. Mai toate felicitările pe care le-am gândit de-a lungul timpului s-au conturat sub forma asta de cartolină (cum sunt cărțile poștale). Formatul îmi pare ideal și sunt economice (nu e nevoie să irosim hârtia, partea de pe verso oferă suficient spațiu, chiar și pentru cei/cele care scriu mare și lăbărțat). Și încap în plicurile clasice, în caz că vrei ca sentimentele/gândurile tale să călătorească cu poșta sau curierul, dar nu vrei să le citească toată lumea pe parcurs 🙂

 

Citeste mai mult

CE SE MAI ÎNTÂMPLĂ ÎN UNIVERSUL PP

Încep direct prin a recunoaște că în ultimele 2 săptămâni nu am avut deloc grijă de sketchbook-ul meu, însă (însă!) am pictat câte ceva în fiecare zi. Așa că mă declar parțial mulțumită. E aproape 3 dimineața și încerc să fac ordine în task-uri, am reușit să mai postez pe pagina de Facebook o parte din ghirlandele la care am lucrat în ultimele luni, să sortez pozele (și să mă mir că nu reușesc să mă sincronizez aproape niciodată cu lumina bună de afară pentru niște rezultate satisfăcătoare) și să le împart pe căprării.

Citeste mai mult

M-AM HOTĂRÂT SĂ ÎNCEP UN SKETCHBOOK

În primul articol pe anul ăsta spuneam că planul pentru 2017 este să mă concentrez pe ilustrație, să urmăresc tutoriale și să învăț cât de mult pot. Zis și făcut! Iar cea mai la îndemână platformă pentru mine este Skillshare, unde am și urmărit primul curs, pe numele lui Sketchbook Practice: Grow Your Art Everyday, susținut de ilustratoarea Ohn Mar Win. Basically, cursul te îndeamnă să începi un sketchbook și să desenezi câte puțin în fiecare zi, pentru a-ți descoperi stilul/perfecționa tehnica/a descoperi ce-ți place și ce nu. Mai ții minte agenda despre care povesteam în articolul trecut? Pentru că am reușit să mă limitez cu scrisul (și btw, îmi place mult să scriu de mână) la planner, am decis să folosesc agenda pe post de sketchbook. Paginile sunt bune pentru scris, nu însă și pentru acuarelă (nefiind acid-free), însă nu am vrut să mai amân momentul pentru când voi investi într-un caiet special. Și uite-așa, la data de 17 ianuarie 2017, a început ceea ce sper că va fi un obicei sănătos.

Citeste mai mult