CUM SĂ FACI O GHIRLANDĂ DIN HÂRTIE

IMG_9564

Visez ghirlanda asta de mai bine de o lună. Exact așa cum e: cu cercuri mici care înfloresc, în culorile astea, la lungimea asta. Iar ieri am reușit să o termin și m-am gândit că nu ar strica să scriu un mic post de DIY. Nu am să mă mai lungesc ca de obicei și am să trec direct la subiect.

Pasul 1. Stabilește lungimea, alege culorile, grosimea hârtiei și formele din care să fie compusă ghirlanda. În cazul de față am ales cercuri. Poți opta pentru carton mai gros sau pentru foaie simplă, subțire, de imprimantă. Dacă vrei să reciclezi ceva de care nu te mai folosești, alege pagini dintr-o carte sau chiar ziar. Apoi stabilește dacă vrei ca elementele să fie 2D sau 3D. Eu le-am vrut 3D, așa că pentru fiecare element am suprapus câte 3 cercuri, ca apoi să le pot desface și să obțin efectul de glob.

Pasul 2. Decupează formele dorite și calculează, în funcție de lungimea dorită, de câte elemente ai nevoie.

Pasul 3. Coase elementele între ele și nu uita să lași puțină ață la început, pentru a avea cum să prinzi ulterior ghirlandă. Sau îi poți coase încă de la început o gaică din ce material dorești (sfoară/panglică/hârtie). Asigură-te că lași o distanță egală între elemente. Măsoară cu rigla sau ia-ți un punct de reper la mașina de cusut. (în cazul în care mașina de cusut nu este soluția pentru tine, poți folosi o ață sau sfoară și poți suprapune câte 2 cercuri pe care să le lipești cu un adeziv). Și gata! În funcție de complexitate, ghirlanda îți poate rezerva între 2 și 3 ore din viață, dar merită!

IMG_9565

IMG_9566

IMG_9570

IMG_9571

IMG_9574

IMG_9577

IMG_9579

Yours,

Ioana

Lasă un comentariu